dood en dromen

Screen Shot 2016-02-04 at 23.22.44 2

goh sterfelijkheid. zo dubbel. aan de ene kant heel mooi als je je er bewust van bent, omdat het een uitnodiging kan zijn om in het leven te staan en er dankbaar voor te zijn. maar er is ook zoveel… angst en niet vatten.

heel veel niet vatten, van de mogelijkheid van niets, hierna. van de mogelijkheid iets te worden wat niet te vatten is. niet (hetzelfde) bewustzijn. eenzaamheid. leegte. maar dat kan eigenlijk niet tegelijk bestaan met mijn alles. dat is een contradictie.

maar het is het ultieme moeten loslaten vermoed ik.  het ultieme vertrouwen. en dat is op zich wel heel mooi. het leven is zo vol. leegte voelt dan zo’n zonde.

dus daar kan ik het moeilijk mee hebben, vooral ’s avonds, alleen. ik vind wel altijd – en dat is zo’n geschenk – het leven terug. lachen en verliefdheid. creëren. en vooral liefde. altijd liefde.

als slaap met dromen het onderbewustzijn is van dit leven, zou er dan een hoger bewustzijn zijn? is dit leven dan zoals de meeste van mijn dromen, beetje eng? dan moet het wakkere leven daar wel onbeschrijflijk mooi zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s